skole? er det så viktig?

Nå er det bare 2 dager igjen til matte-eksamen. Jeg er veldig spent på hvordan dette skal gå. Har pugget opp og ned, og frem og tilbake i denne matteboka siden i sommeren. Jeg har omtrent hatt alt fokuset på dette, for jeg skal bestå dette så jeg får generelt studiekompetansen. 

Men hva er så viktig med skolegang? 
Det er veldig viktig, for å komme i det yrket som en ønsker, så må en studere. Jeg har fra før 4 år (2 år med skole og 2 år som lærling)og har fagbrevet som helsefagarbeider. Jeg strevet på skolen, for jeg mistet skolelysten min på ungdomskolen. Så jeg hadde ikke gode karakter, men jeg besto når jeg sluttet på vg2. 
Jeg har alltid lyst å studere, men jeg har slitt med dårlig selvtillit når jeg gikk på videregående skole. Jeg var en stjerneelev, når jeg gikk i 9. klasse. Men når jeg skulle begynne i 10. klasse og fikk en annen lærer som kontaktlærer, så gikk jeg selv i strek. Jeg nektet å gjøre lekser, spesielt de fagene jeg fikk nye lærerer i. Men der trumfer den nye kontaktlæreren min, med å truer meg om jeg ikke tok meg sammen så måtte jeg begynne 10.klasse på nytt. Så da begynte jeg på nytt, bare for å komme meg vekk i fra den skolen. Jeg hatet å være der, jeg vart mobbet til tross for jeg ignorerte hele saken. Men jeg ville vekk. Så jeg var takknemlig for jeg fikk flyttet og begynne på videregående. Selv der og var det, men det var helst det som skjedde på privaten som påvirket skolegangen disse 2 årene, og de 2 første månedene som lærling. Da var jeg veldig nær med å gi opp. Men jeg svevde frem på et vis. 
Men jeg ønsket først å bli barne- og-ungdomsarbeider, men jeg skiftet over til helsefagarbeiderlinja. Og den dagen kan jeg si at jeg aldri angret på. OG jeg hadde sagt til meg selv at jeg skulle ALDRI jobbe på sykehjem. Men det er en viktig jobb det og. Det å være en ansatt som bry seg om pasientene sine, er den beste jobben en kan ha. Å ta vare på den generasjonen som opplevde krigen,og som liker å fortelle om gamle dager som vi yngre generasjon ikke kjenner til. selv om det til tider kan være ekkelt, og vanskelig, men en får mer erfaring. Jeg kan ikke uttrykke meg for mye jeg elsker den jobben jeg har. 
Men 2 år siden tok jeg kveldsskole, der jeg tok fagene Matte 2PY, naturfag, historie og norsk. Strauk i matte selvsagt. Men jeg tar det igjen nå, så jeg blir ferdig med. Planen var jeg skulle begynne på sykepleier for å få mer muligheter der gjerne andre blir mer avhengig av meg som sykepleier. Men siden jeg ikke besto matte, og ekstravaktene tok slutt. Så måtte jeg  bare søke på ny jobb.  I dags dato har jeg 86,5% fast stilling på sykehjem. Og her storkose jeg med hver dag! 

Uten skolegang og fagbrev, så kommer en til å sliter å få seg noe jobb der en krever fagbrev eller en har gått litt skolegang. 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

DenLyseSiden

DenLyseSiden

23, Ørsta

Her skriver jeg om livet mitt i en hemmelig måte, der jeg kjemper imot foritda, der jeg lære av ting og lever livet mitt slik som jeg vil ha det nå. Men jeg skriver det som poper inni hodet mitt er det noe som jeg vil ta opp noe som jeg har vært igjennom eller en problemstilling som sikkert mange kjenner seg igjen i.

Kategorier

Arkiv

hits